2005-2012

P1090045

aprilie 2012

Scoala numarul 30, grupa.1

Intalnire Bastion, 5.04.2012

click pentru filmare

–––––––––––––––––––––––––––––––––––

2010-2011

Proiectul Mo’zArt s-a derulat la Şcoala cu clasele I-VIII, nr.30 din Timişoara, în parteneriat cu IRSCA-Gifted Education şi în cadrul unui proiect al şcolii menit să reducă violenţa  comportamentală a elevilor. Şedinţele de audiţii şi educaţie muzicală, ca şi cele de dezvoltarea creativităţii, s-au desfăşurat pe durata celor două semestre şcolare, în principal in jurul pianului şcolii. Pâna spre finele anului şcolar au participat majoritatea claselor III şi IV, clasa a III-aF condusă de profesor Adela Pal mai asiduu; aceşti copii ai Soarelui au alcătuit  şi operă colectivă interactivă: două caiete Mo’zArt, unul arhivat aici.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––

 2009-2011

Iata o clasa de pauliseni compozitori amatori cu un libret in brate.
Specialisti, pazea! concurenta vine tare din urma!

https://plus.google.com/photos/107683067435981678155/albums/5748355811262769297

Proiectul Mo’zArt s-a derulat la Şcoala cu clasele I-VIII Păuliş, Judeţul Arad, în parteneriat cu IRSCA-Gifted Education, coordonat în cooperare cu Doamna institutor Tatiana Tudur, formator IRSCA-Gifted Education. Pentru şedinţa de audiţie şi educaţie muzicală gazdele au pregătit un pian electric, copiii încercând (între altele) şi să improvizeze melodii pe text rimat cunoscut în prealabil. Alcătuirea caietelor Mo’zArt a presupus o relaţie de la distanţă, copiii primind chestionare şi trimiţând răspunsurile lor. Caietele rezultate au fost oferite pentru premierea copiilor cu diverse ocazii, în primăvara anului 2011 premierea presupunând şi o acţiune coordonată de Radio Timişoara (redactor Radu Ciprian Pop) de vizitare a Postului Teritorial Radio Timişoara, care s-a deplasat la Şcoala Păuliş pentru o donaţie de carte către biblioteca şcolii.

Fișiere:  PovestePaulis1  PovestePaulis3   PovestePaulis4

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

2008

Daniel Jenei, CN CDLoga, Timisoara

https://plus.google.com/photos/107683067435981678155/albums/5730109686626254961

Auzisem, în primăvara lui 2008, cand lumea întregă aştepta JO de la Beijing, ca gimnasta noastră Steliana Nistor îşi doreşte o manea, de relaxare. Amintindu-ne ca exista o temă mozartiana ce circula sub numele clandestin de maneaua lui Mozart (lăsăm celor ce nu o ştiu plăcerea să descopere singuri ce de ce pentru ce şi cum de :)   i-am mai preparat-o încă, pe chinezeşte, să placă şi gazdelor… şi i-am trimis-o. A primit-o, n-a primit-o… încă nu am aflat. Alaturi de Daniel se afla, evident, surioara sa. Enjoy!

Ecouri ale Proiectului Mo’zArt ca premiu British Council pentru eseu anti-sărăcie, extras din Caietul Mo’zArt despre sărăcie; prezentat în limba engleză (vezi Secţiunea English, File: Fight Poverty). Ecouri la şedinţele de creativitate cu pian: participarea în proiectul naţional Bani, al cineastului Florin Piersic, Jr: www.vedeta.ro/bani

–––––––––––––––––––––––––––––––––––-

2005-2007

Proiectul Mo’zArt s-a derulat la Liceul Teoretic Iris-Timişoara, incluzând ca parteneri de proiect Centrul de Reeducare Minori Buziaş. Şedinţele de educaţie muzicală, adaptată situaţiilor speciale ale copiilor cu deficienţe senzoriale (în special ambliopie şi cecitate) şi afecţiuni asociate (în special tulburări de comportament şi retard) s-au concertat în jurul anului 2006 – an internaţional Mozart: pregătit în 2005, desfăşurat pe întreaga durată a lui 2006, apoi prelungit; în jurul unei pianine aduse la dispoziţia şcolii, iniţial în sala profesorală, ulterior într-o sală special desemnată (numită de creativitate) împărţită cu profesorul de educaţie plastică. O clasă a recepţionat timp de 3 ani şi educaţie muzicală intensivă în cadrul orelor de limba engleză (iniţial ca opţional) aceşti copii fiind cei ce au pregătit prima jumătate din opera mozartiană Bastien and Bastienne tradusă în limba engleză(vezi secţiunile Muzica noastră şi English).

Au fost multe ecouri în presa locală şi producţii la toate serbările şcolii. Caietele Mo’zArt rezultate vorbesc de la sine, vă invităm să le citiţi, însoţite de multe detalii  despre organizare/desfăşurare. 

Fișier CaieteMozArt

Nu în ultimul rând, şedinţele de educaţie muzicală au marşat şi pe o componentă terapeutică.  Vă invităm să audiaţi o prelucrare în cheie majoră, înregistrată cu dedicaţie: gimnastei Stelianei Nistor, care ceruse în preajma JO de la Beijin-2008… o manea antistress :). Legătura cu Mozart fiind că Marşului Turcesc mozartian i se mai spune şi astfel. Copiii o cereau când se simţeau trişti.

Fișier:china_mozart.wmv

Această prezentare necesită JavaScript.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s